Ronaldo viert terugkeer met twee goals en broodnodige overwinning

01-11-2020 16:55

Cristiano Ronaldo was zondag bij zijn rentree meteen goud waard voor Juventus. Als invaller leidde de Portugese vedette zijn ploeg met twee goals langs promovendus Spezia: 1-4.

Juventus stelde de laatste weken teleur met remises tegen Crotone (1-1) en Hellas Verona (1-1) en een midweekse Champions League-nederlaag tegen FC Barcelona (0-2). Aanvankelijk hield het ook tegen Spezia niet over.

Na een kwartier kwam de ploeg van trainer Andrea Pirlo wel op voorsprong: Álvaro Morata tikte de bal binnen. In eerste instantie werd zijn goal afgekeurd, maar de VAR greep terecht in. Woensdag tegen Barça werden liefst drie goals van de Spaanse spits afgekeurd.

Juventus moest opnieuw beginnen na de gelijkmaker van Spezia-speler Tommaso Pobega, die Gianluigi Buffon verschalkte. In de tweede helft moest de Italiaanse kampioen, nog zonder Matthijs de Ligt, uit een ander vaatje tappen - en dat lukte.

Ronaldo, weer terug na zijn coronabesmetting, viel in de 56ste minuut in voor Paulo Dybala en koud in het veld zorgde hij voor de 1-2. Dat was de nekslag voor Spezia: Adrien Rabiot en opnieuw Ronaldo, met een panenka, bepaalden de eindstand op 1-4.