KAA Gent sukkelt met zijn keepers: 'Echt een dramatische situatie'

KAA Gent sukkelt met zijn keepers: 'Echt een dramatische situatie'

01-11-2020 14:15 Laatste update: 14:25

KAA Gent is zwak begonnen aan het nieuwe seizoen met een 9 op 30. Wim De Coninck verwacht geen snelle ommekeer en ziet dit vooral als een overgangsseizoen, ook al door de moeilijke keeperskwestie.

"Die doelmannenkwestie is echt een dramatische situatie", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Eigenlijk is alles begonnen met het wantrouwen rond de prestaties van Thomas Kaminski. Maar ik voorspelde toen al dat Davy Roef ook problemen zou krijgen. En daarom haalde Gent ook nog Sinan Bolat, iemand­ met pakken ervaring. Maar plots slaat ook Bolat tegen Cercle Brugge en RC Genk aan het twijfelen, de club lijkt wel vervloekt."

Wim De Decker moet de zaak nu ontmijnen. "Ik denk dat je nu in alle transparantie met de doelmannen moet praten. Ook Colin Coosemans zal hopen op speelkansen. Maar volgens mij kun je niet anders dan de kaart Bolat trekken. Hij is het meest ervaren en stond al enkele keren uit de ­doden op. Hij leek ook afgeschreven toen hij bij ­Antwerp tekende. Maar hij komt telkens terug op het hoogste niveau."

Ook Roef toonde echter al zijn kwaliteiten. "Ik heb wel enorm veel respect voor Roef, zonder hem was het tegen Hoffenheim allicht een enorme vernedering geworden. Hij kreeg er vier tegen, maar speelde een goede match. Natuurlijk zat het tegen, want die strafschop voor de Duitsers vond ik licht. Je kon Michael Ngadeu weinig verwijten, maar die ­beleeft ook een rotseizoen. Vorig jaar was de Kameroener de rots in de branding, maar nu is hij een enorme twijfelaar."