'Genk verliest Thorup al na 38 dagen: Kopenhagen kaapt trainer weg uit Limburg'

'Genk verliest Thorup al na 38 dagen: Kopenhagen kaapt trainer weg uit Limburg'

Gepubliceerd: zondag 1 november 2020 om 13:15zo 01-11-2020 om 13:15

Laatste update: zondag 1 november 2020 om 13:44zo 01-11-2020 om 13:44

KRC Genk dreigt op zoek te moeten naar een nieuwe hoofdcoach. Jess Thorup zou de Luminus Arena verlaten. Het Deense FC Kopenhagen heeft hem naar verluidt weggelokt. Thorup streek pas eind september neer in Limburg.

Een donderslag bij heldere hemel dus in Limburg. Volgens het Deense B.T. heeft FC Kopenhagen al een akkoord gevonden over de overstap van Thorup. De Deense topclub zou een bedrag van zo'n 300.000 euro overschrijven. In de hoofdstad moet Thorup de opvolger worden van de succesvolle Stale Solbakken, die ontslagen werd omdat hij de groepsfase van de Europa League niet haalde.

Zo komt Genk in de problemen, want de Limburgers moeten voor de tweede keer dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. In de zomer stond Hannes Wolf nog aan het roer, maar hij haalde onvoldoende resultaten. Nadat Thorup aan de deur werd gezet bij KAA Gent, nam Genk hem over. Dat leverde betere resultaten op, al bleef het spel voor verbetering vatbaar. De voorbije week boekte zijn team wel zeges tegen Gent (1-2) en KAS Eupen (4-0).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws