Matig Club Brugge geeft dubbele voorsprong tegen KV Mechelen uit handen

31-10-2020 22:35
155

Het duel tussen Club Brugge en KV Mechelen heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. De thuisploeg kwam snel op een 2-0 voorsprong tegen KV Mechelen, maar gaf die na een bijzonder zwakke tweede helft nog uit handen: 2-2.

Een begin met twee ploegen die er meteen stevig aan begonnen zorgden voor een leuke opening van de partij. Op de echte grote kansen bleef het echter wachten. Net voor het kwartier kon Club Brugge dan toch vieren na een schitterende vrije trap van Ruud Vormer. Gaëtan Coucke maakte geen schijn van kans.

Club Brugge nam daarop de partij helemaal over en gaf die ook niet meer uit handen. Via Hans Vanaken en uiteindelijk doelpuntenmaker Noa Lang werd het voor het half uur 2-0 voor de Bruggelingen. Daarmee leek de partij al gespeeld.

KV Mechelen gaf echter niet op, Geoffry Hairemans kreeg een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Een uitstekend keepende Simon Mignolet hield de nul echter op het scorebord. Dat deed hij niet de hele helft, net voor rust kon Igor De Camargo met een hakje de ode Duivel toch verslaan.

KV Mechelen begon met hernieuwde moed aan de tweede helft en leek ook de gevaarlijkste ploeg te zijn bij de start. Club Brugge had het moeilijk om nog grip te krijgen op de partij en leek gedoemd om die tweede treffer te slikken.

Philippe Clement greep in en bracht Charles De Ketelaere en Krépin Diatta op het veld. Dat hielp echter niet. Het grote overwicht bleef voor Malinwa, dat Club Brugge stevig naar achteren drukte. Het verdiende tweede doelpunt kwam er uiteindelijk ook via het hoofd van Rob Schoofs.