Charleroi wordt weer (even) leider na winst tegen Cercle Brugge

31-10-2020 20:21

Charleroi is weer even de leider in de Belgische competitie. In eigen huis haalde het met 3-0 van Cercle Brugge en springt het daardoor tijdelijk over Beerschot en Antwerp FC.

Cercle Brugge miste vier spelers door corona, maar dat was er niet meteen aan te zien. Tegen titelkandidaat Charleroi stond het stevig in de organisatie en slaagde het erin om de Carolo's weg te houden van doel.

Cercle Brugge kreeg zelfs de eerste kans via Ugbo, die riching doelman Penneteau mocht gaan, maar niet wist te scoren. Aan de overzijde kregen Gholizadeh en Dessoleil nog kansen, maar een doelpunt viel er niet in de al bij al teleurstellende eerste helft.

De eerste helft zorgde niet voor doelpunten, de tweede helft. Nog geen tien minuten na de pauze kon Gholizadeh deze keer wel de bal voorbij Warleson schuiven. De 1-0 stond op het bord. Daar bleef het niet bij, want niet veel later maakte Saido Berahino er nog 2-0 van.

Het was een stevige tik voor Cercle Brugge, dat er amper nog aan te pas kwam. In het slot maakte invaller Shamar Nicholson er uiteindelijk nog 3-0 van, de eindstand.