Derby is al vergeten, Beerschot zet Oud-Heverlee Leuven opzij en staat op één

31-10-2020 18:11
9

Beerschot heeft er weer drie punten bij. Zaterdag wonnen de Ratten van Oud-Heverlee Leuven met 4-2. Door de zege is Beerschot (voorlopig) de nieuwe leider in de Jupiler Pro League.

Beerschot wilde de verloren derby tegen Antwerp (3-2) achter zich laten, maar op het Kiel kwam het wel achter. Xavier Mercier, die aan het goed seizoen bezig is, opende de score. Echt aangeslagen was de thuisploeg na het openingsdoelpunt na een kwartier. Sterker nog, tien minuten na de 0-1 stond Beerschot zelf op voorsprong. Eerst schoot Tarik Tissoudali raak. Daarna kopte Musashi Suzuki raak. Beide ploegen kregen daarna in de eerste helft nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Dat onder meer te maken met een sterke Mike Vanhamel tussen de palen bij Beerschot.

Iets na het uur nam Ryan Sanusi alle twijfel weg met de 3-1. De vierde goal van de Ratten kwam op naam van Raphael Holzhauser. Na een diepe bal Vanhamel mislukte zijn eerste poging, maar via wat geluk kwam de Oostenrijker weer aan de bal. En was de match echt beslist. Op tien minuten van het einde kon Mercier de 4-2 scoren, maar hij liet een strafschop onbenut. Ook Henry scoorde in de rebound niet. Toen trad de ref op en moest de strafschop opnieuw worden genomen. Henry ging nu zelf achter de bal staan en wist Vanhamel wel te verslaan. Bram Verbist, de keeperstrainer van OHL kreeg nog rood.

Verder dan de eerredder kwam OHL niet. Door de nederlaag blijft de ploeg uit Leuven staan op de zevende plaats. Beerschot springt over Antwerp naar de eerste plaats. The Great Old speelde wel één match minder.