Real Madrid herpakt zich tegen Huesca: Hazard meteen belangrijk bij rentree

31-10-2020 15:52
2

Real Madrid heeft zich herpakt na het 2-2 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach in de Champions League. In eigen huis werd SD Huesca met 4-1 verslagen door doelpunten van Eden Hazard, Karim Benzema (2) en Federico Valverde.

De wedstrijd tussen Real en Huesca begon nog enigszins rustig, maar na een tijdje nam De Koninklijke het heft in handen. Het leverde ze al snel een voorsprong op: Hazard, die voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis begon bij Real na langdurig blessureleed, besloot aan te leggen van afstand en deed dat voortreffelijk. Zijn prachtige schot liet Huesca-keeper Andrés Fernández kansloos.

Huesca kwam er nauwelijks aan te pas in Madrid en kreeg op slag van rust een volgende klap te verwerken. Karim Benzema zette zijn ploeg, met nog een paar seconden te spelen in de eerste helft, op een 2-0 voorsprong. Hij nam de bal goed aan in het strafschopgebied van Huesca en schoof de bal achter Fernández. Hazard had ook een voet in het derde doelpunt van Real Madrid.

Valverde besliste de wedstrijd na ongeveer tien minuten spelen in het tweede bedrijf. De middenvelder schoot snoeihard raak na een goede voorzet van Benzema. Na deze treffer ging de voet van het gaspedaal bij Real. Huesca maakte nog een eretreffer via David Ferreiro. Het slotakkoord was echter voor Benzema, die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand bepaalde op 4-1.