De Bruyne met assist op Walker: moeizame overwinning City op bezoek bij Sheffield

De Bruyne met assist op Walker: moeizame overwinning City op bezoek bij Sheffield

31-10-2020 15:23
5

Het kostte Manchester City veel moeite, maar de ploeg van trainer Pep Guardiola heeft drie punten gepakt op bezoek bij Sheffield United. Een doelpunt van Kyle Walker op assist van Kevin De Bruyne maakte het verschil op Bramall Lane.

Sheffield, dat dit Premier League-seizoen pas drie doelpunten wist te maken, had het ook tegen City erg lastig. Trainer Chris Wilder stuurde zijn mannen het veld op met een duidelijke taak: zo lang mogelijk de nul houden. City had de bal, wist de nodige kansen te creëren, maar telkens stond Sheffield-keeper Aaron Ramsdale in de weg.

Na ongeveer dertig minuten spelen was het Walker die de wedstrijd openbrak voor City. De verdediger probeerde het in zijn honderdste wedstrijd in het shirt van The Citizens maar eens van afstand en passeerde Ramsdale met een harde schuiver voor de 0-1. De Bruyne verzorgde de assist.

Het lukte City echter niet om verder weg te lopen bij Sheffield. De kansen waren er weldegelijk, maar het team van Guardiola liet de thuisploeg in leven. Met een aantal aanvallende wissels probeerde Wilder een doelpunt te forceren, maar de City-defensie had niet al te veel moeite om overeind te blijven.

Een zeer welkome overwinning voor Guardiola, de een ronduit matige Premier League-start kent met zijn City. The Citizens stijgen na de overwinning naar de zevende plek, met elf punten uit de eerste zeven wedstrijden.