Geen verrassing dat Beerschot en OHL het zo goed doen in 1A

"Geen verrassing dat Beerschot en OHL het zo goed doen in 1A"

31-10-2020 14:27
4

Promovendi Beerschot en Oud-Heverlee Leuven doen het goed in de Jupiler Pro League. Beide teams nemen het tegen elkaar op op speeldag 11.

Sporza-commentator Eddy Demarez vindt het geen verrassing dat beide clubs het goed doen. "Het is grotendeels een verhaal van economische logica. De Thaise eigenaar van OH Leuven heeft 3,5 miljard op zijn bankrekening staan en de Saudische prins die mede-eigenaar is van Beerschot is ook meer dan 200 miljoen waard."

"OHL heeft een budget voor spelerslonen van 10,9 miljoen euro”, gaat Demarez verder. “Beerschot doet met 6,8 miljoen ook beter dan clubs als KV Mechelen, Waasland-Beveren of Moeskroen. In 1B waren beide teams al beter dan het laatste kwart in 1A. Dat ze nu zo goed presteren, is dus niet zo verrassend."

"Ook qua structuur doen beide clubs het beter dan heel wat 1A-clubs. Het is niet voor niks dat de K11 (de kleinere clubs, red.) aanvankelijk moordende voorwaarden wilden opleggen indien beide ploegen zouden promoveren. Daarmee wilden ze de kansen van OHL en Beerschot op het behoud in 1A zoveel mogelijk beknotten en dus hun eigen kansen op overleven vergroten."