Roofe mocht van Kompany niet van afstand schieten: Kans is 1 op 100, zei Vincent

Roofe mocht van Kompany niet van afstand schieten: "Kans is 1 op 100, zei Vincent"

31-10-2020 11:47
10

Kemar Roofe liet vorige week nog eens van zich spreken op de Belgische velden. In dienst van RSC Anderlecht brak hij niet al te veel potten, maar voor Glasgow Rangers maakte de spits een wondertreffer vanop ruim vijftig meter in het Europa-League-duel met Standard Luik. Nochtans had Vincent Kompany hem eerder verboden van zover te schieten.

"Je mag het Vincent vragen: ik probeer dat elk seizoen op die manier. Tot hij op een gegeven moment zei: "Je moet daar mee stoppen." Ik kreeg een verbod om nog van buiten het strafschopgebied te schieten. Vincent zei altijd: "De waarschijnlijkheid dat je vanaf die afstand scoort, is zo klein dat het geen zin heeft om te schieten. De kans is 1 op 100", doet Roofe het verhaal uit de doeken bij The Times.

"Toen de bal de lucht invloog, kon ik Vincent in mijn hoofd horen fluisteren: "waarschijnlijkheid"", lacht Roofe. "Hij heeft me daarna wel nog een bericht gestuurd, dat hij erom moest lachen. Volgens hem heb ik het onder hem 99 keer geprobeerd en was dit mijn 100e poging die erin ging."

Nochtans maakte Kompany zich bij Manchester City onsterfelijk door vanop afstand uit te halen, terwijl zijn teamgenoten hem dat afraadden. "Vincent liet inderdaad niet na om ons daarop te wijzen. Hij gaf toe dat hij slecht geplaatst was om ons afstandsschoten af te raden. Maar het is wel de waarheid!", roept Roofe uit.