De kans dat Cools op het veld van Moeskroen besmet raakte, is reëel

"De kans dat Cools op het veld van Moeskroen besmet raakte, is reëel"

31-10-2020 11:32
3

KAS Eupen ging vrijdagavond zwaar onderuit op het veld van KRC Genk (4-0), al was dat resultaat vertekend. De Oostkantonners konden in de Luminus Arena geen beroep doen op een vijftal spelers én hun trainer. Nils Schouterden vindt het stilaan tijd om na te denken over een stopzetting van de competitie.

Eupen kreeg in de loop van de week af te rekenen met positieve coronatests bij Jens Cools, Senna Miangue, Menno Koch, Andreas Beck én Emmanuel Sowah. Bovendien werd ook trainer Beñat San José getroffen. Daardoor moest Eupen aan halve kracht richting Genk afreizen. Volgens het protocol van de Pro League mag een wedstrijd immers pas uitgesteld worden vanaf meer dan zeven besmettingen.

Schouterden roept op tot meer realiteitszin. "Wij hebben thuis ook kinderen", klonk het na de match in Genk bij Het Laatste Nieuws. "Jens Cools was de eerste die bij ons positief testte. Hij komt alleen op de club én thuis. De kans dat hij op het veld van Moeskroen besmet raakte, is dus reëel. Ik weet niet of dat de bedoeling kan zijn."