Kompany doet voor het eerst beroep op Lawrence: Fenomenale reputatie in VS

Kompany doet voor het eerst beroep op Lawrence: "Fenomenale reputatie in VS"

31-10-2020 11:16
5

RSC Anderlecht neemt het zondagmiddag op tegen koploper Royal Antwerp FC. Op de linksachter kan Vincent Kompany geen beroep doen op Bogdan Mykhaylichenko (positieve coronatest) en Kilian Sardella (pubalgie). Daardoor dropt hij meer dan waarschijnlijk Kemar Lawrence in de basiself.

"Lawrence is klaar om te starten", klinkt Kompany overtuigd bij Het Laatste Nieuws. "Hij heeft ervaring, is gezond agressief en vooral ook pijlsnel. Hij heeft leiderskwaliteiten en houdt van verdedigen. Zijn bijnaam 'Taxi' dankt hij aan zijn loopvermogen." Voldoende kwaliteiten om vaste waarde Mykhaylichenko te vervangen dus.

Door mentale problemen kwam Lawrence echter nog niet in actie voor Anderlecht, op een korte invalbeurt tegen Zulte Waregem vorig seizoen na. "In België is Lawrence nog onbekend, maar in de VS heeft hij een fenomenale reputatie", beseft Kompany. "Hij doet het goed op training, maar we moeten wel nog altijd voorzichtig zijn met hem. Het blijft een speler die al bijna een jaar geen competitief voetbal heeft gespeeld ..."