Dessers scoort bij eerste basisplaats sinds augustus: Dat was even geleden

Dessers scoort bij eerste basisplaats sinds augustus: "Dat was even geleden"

31-10-2020 10:30
5

Cyriel Dessers (25) is back on track. De 25-jarige spits kwam afgelopen zomer voor  vier miljoen over naar KRC Genk, maar de voorbije weken had onze landgenoot het moeilijk. Tegen KAS Eupen (4-0) winst mocht Dessers van Jess Thorup nog eens starten en hij bedankte met een doelpunt.

Na rust zorgde Dessers voor de verlossende 2-0, waarna Genk uiteindelijk nog vlot de maat nam van Eupen. "Mijn eerste echte open kans van het seizoen", reageerde Dessers in Het Laatste Nieuws. "Een echt schot en dat gaat direct binnen. Beheerst. Je moet het altijd nog doen als je alleen voor de keeper komt. De timing was ook niet verkeerd. Die goal viel net op een moment dat Eupen wat kwam opzetten. Zo namen we de hoop bij hen weg."

Het was al van 30 augustus geleden dat Dessers nog eens aan de aftrap stond bij Genk. "Het was fijn om er nog eens van bij de aftrap bij te zijn. Dat was even geleden. Als je dan kan winnen én kan scoren, dan kan je meteen ook alles afvinken. Het ging voor rust erg moeizaam. We hebben serieus achter de bal moeten lopen. Ik denk dat de batterijtjes van mijn gps leeg zijn. (lacht)"

De andere Genkse doelpunten werden gemaakt door Paul Onuachu en Theo Bongonda (2x). Die eerste was al goed voor zijn negende competitiegoal, waardoor de boomlange spits momenteel de topschutter is in de Jupiler Pro League.