Mercier over transfer naar Belgische topclub: Daar kan over gesproken worden

Mercier over transfer naar Belgische topclub: "Daar kan over gesproken worden"

31-10-2020 10:15

Xavier Mercier scheert momenteel hoge toppen bij Oud-Heverlee Leuven, waar de Franse middenvelder al goed was voor vier doelpunten en zeven assists. Zijn contract loopt op het einde van het seizoen af. Bij RTBF liet Mercier zich uit over zijn toekomst.

Onder Marc Brys floreert Mercier helemaal bij OH Leuven. Bovendien klikt het uitstekend met Thomas Henry en Kamal Sowah. Ook met Samuel Gigot, met wie hij nog samenspeelde bij KV Kortrijk, had hij steeds een goede band. "Hij speelt momenteel in Rusland. Of ik daar zou tekenen juist voor een mooi contract? Ik weet het niet, maar ik denk dat ik altijd aan het familiale aspect zou denken."

Een transfer naar een Belgische topclub klinkt wel als muziek in de oren  bij Mercier. "Daar kan altijd over gesproken worden. Ik ben 31 jaar, maar ik weet dat ik mezelf nog altijd kan verbeteren. Wat als er grote clubs komen? Ik leg mezelf geen limieten op. Het zou raar zijn voor mij, want in mijn carrière had ik nog nooit de keuze tussen meerdere clubs, aangezien er telkens slechts één voorstel was."