De Decker: Ik zie dat elke wedstrijd zonder resultaat weegt op spelers

De Decker: "Ik zie dat elke wedstrijd zonder resultaat weegt op spelers"

31-10-2020 09:40 Laatste update: 09:11
4

Als we spreken van een club die in de hoek zit waar de klappen vallen dan komen we onmiddellijk uit bij KAA Gent. KAA Gent verloor donderdagavond al zijn tweede wedstrijd in de Europa League. Het miste een strafschop bij een 0-0 stand, maar over het algemeen was Hoffenheim wel beter. Trainer Wim De Decker kijkt vooruit naar de wedstrijd op Waasland-Beveren.

KAA Gent kent een desastreuze start van het seizoen. Het bengelt in de onderste regionen van het klassement met 9 punten op 30. Trainer De Decker zag zijn ploeg al enkele goede wedstrijden spelen maar nog niet de verdiende punten mee graaien, door ongelukkig te zijn in beide rechthoeken van het veld. Offensfief te veel kansen nodig hebben om te scoren en defensief te veel weggeven.
De druk op de trainer van AA Gent neemt enkel maar toe. "Daar ga ik professioneel mee om", zegt de coach van AA Gent. "Ik ben sowieso een rationeel iemand, ik kan dat allemaal plaatsen. Ik loop al even mee in het wereldje, ik weet hoe het gaat. Daarom steek ik daar niet te veel energie in. Ik probeer mijn eigen ding te doen, op de manier waarvan ik denk dat we het verst zullen geraken. De resultaten zijn nu het belangrijkste. Over zondag moeten we niet flauw doen. Iedereen weet wat er in Beveren moet gebeuren", liet Het Laatste Nieuws weten.

De druk ligt niet alleen bij de coach, maar ook bij de spelers. "Ik zie dat elke wedstrijd zonder resultaat weegt op spelers, dat zie je ook terug in hun spel. Ik heb als voetballer zelf voor de titel én tegen de degradatie gespeeld. Mentaal is
dat dag en nacht verschil. Bovenaan spelen is veel makkelijker dan de situatie waarin we nu zitten. Ik zie wie er opstaat en wie daar moeilijkheden mee heeft. Voor velen zal deze periode een enorm leerproces zijn", zei De ecker aan Het Laatste Nieuws.