Netto-omzet van Standard is met 8 miljoen euro gedaald mede dankzij corona

Netto-omzet van Standard is met 8 miljoen euro gedaald mede dankzij corona

31-10-2020 09:25
3

Standard keerde vrijdag terug van zijn Europese trip richting Benfica. Het verloor de wedstrijd kansloos met 3-0, zo blijft het achter met een 0 op 6 in de Europe League. De Luikse club maakte gisteren ook de omzet van afgelopen boekjaar bekend.

Daaruit blijkt dat de netto-omzet gedaald is naar 23,6 miljoen euro tegenover de 31,6 miljoen euro het jaar voordien. Het vroegtijdig stopzetten van de competitie is daar niet vreemd aan. De niet-recurrente producten stegen van 11 miljoen euro naar 40 miljoen euro en de loonlast bleef stabiel. Die ging van 35 naar 38 miljoen euro. Dit terwijl de bedrijfswinst van -8,6 miljoen naar +2,7 miljoen ging. Standard evolueerde tot slot naar een winst van 200.000 euro. Voor volgend boekjaar verwacht de Luikse club break-even te draaien. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Standard die zondag thuis aan de bak moet tegen KV Oostende, is één van de grootste slachtoffers van de coronamaatregelen. Want Scléssin is samen met Jan Breydel het drukste stadion tijdens wedstrijddagen.