Defour: Kans is groot dat ik mijn plezier hier terugvind bij KV Mechelen

Defour: "Kans is groot dat ik mijn plezier hier terugvind bij KV Mechelen"

31-10-2020 09:10
5

Zaterdagavond staat de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen op het programma. KV Mechelen kampt met enkele coronagevallen en moet dus puzzelen. Steven Defour zit voor het eerst in de kern sinds zijn terugkeer naar België. Defour praat met Het Laatste Nieuws over zijn transfer naar KV Mechelen, de grootste droom van zijn vader.

Steven Defour is sinds zijn periode na Burnley nooit echt meer op topniveau geweest. Dat had vooral te maken met het overlijden van zijn vader en het blessureleed. "Ik heb het voetbalplezier gemist de voorbije jaren. Blessures zijn een leidraad doorheen mijn carrière. Je probeert te accepteren dat je niet elke match meer kan spelen. Ik zit nu in een fase waarin ik écht wedstrijd per wedstrijd moet kijken. Of zelfs training per training", vertelt Defour aan Het Laatste Nieuws.

Over de omgeving en de club waarin hij nu terecht is gekomen is Defour duidelijk: "Ik voel me goed nu. Zowel fysiek als mentaal. Bij KV Mechelen is de kans groot dat ik mijn plezier terugvind. Alles is hier aanwezig om weer gelukkig te zijn. Of dat ook zal lukken, zal de toekomst uitwijzen. Fingers crossed."

Alles valt te relativeren in het voetbal
Defour verloor in 2018 zijn vader, iemand waarmee hij een goede band mee had. Iets wat hij altijd met zich zal meedragen, waardoor hij nu ook het voetbal beterkan relativeren. "Zijn overlijden heeft me veranderd als mens. Ik kan alles meer relativeren. Er zijn ergere dingen dan blessures. En in deze coronatijden is het belangrijkste dat iedereen gezond is. De rest... Ach, er zijn oplossingen voor alle problemen. Ik zal het wegvallen van mijn vader nooit volledig verwerken. Dat kan ook niet. Het doet nog altijd pijn en het is niet gemakkelijk om hier over te praten. Maar je leert er wel mee leven. Papa was fier op mij - daar ben ik zeker van. Als hij mij bij KV Mechelen had zien spelen... Dat zou alles compleet gemaakt hebben. Het voelt goed om hier terug te zijn. Papa zou mijn transfer naar KV geweldig gevonden hebben", zegt een openhartige Defour in Het Laatste Nieuws.