Verheyen over de tegenvallende resultaten in Europa van Gent en Standard

Verheyen over de tegenvallende resultaten in Europa van Gent en Standard

31-10-2020 07:45
6

Gert Verheyen was tot voor kort nog topschutter aller tijden in de Champions League van Club Brugge. Nu is die eer weggelegd voor Hans Vanaken. Verheyen geeft zijn mening, in Het Nieuwsblad, over het feit dat de belgische clubs in Europa te weinig punten halen om gerust te zijn voor de volgende jaren.

Wanneer Gert Verheyen naar zijn mening gevraagd wordt omtrent de tegenvallende resultaten van onze Belgische clubs in Europa dan heeft de gewezen topschutter van Club Brugge er dit op te zeggen: "En ik die dacht dat Standard zijn wisselvalligheid kwijt was. In Europa wordt de vorm van de competitie weerspiegeld. Dat zie je aan AA Gent. Die kunnen vandaag van iedereen verliezen. De logica is helemaal weg. Omdat ze er mentaal zo slecht aan toe zijn. Nu ook in doel. Zet je daar Bolat of Roef? Zijn ze allebei op hun best, dan kies je voor Bolat. Dat is niet de realiteit. Om het over een virus te hebben: drie, vier spelers in blakende vorm, trekken al de rest mee. Dat werkt ongelooflijk aanstekelijk. Andersom ook. Maak wat fouten en op den duur begint iedereen slecht te sjotten."

Verheyen vertelde ook dat het Belgische voetbal RSC Anderlecht opnieuw nodig heeft in Europa. "België heeft drie, vier clubs nodig waarop het elk seizoen kan rekenen in Europa. Daarom moet Anderlecht terugkeren. We hebben onze roemrijkste club nodig om elk jaar Europees punten te pakken. Zoals Schotland nu weer kan rekenen op Rangers. Als Antwerp zo verder evolueert, kan het dat ook. Maar het mag niet zijn dat Antwerp de plaats inneemt van Anderlecht. Daar schieten we als land niets mee op,' had Verheyen te vertellen in zijn wekelijkse column.