Het heeft een heel volwassen en complete ploeg, Kompany op zijn hoede

"Het heeft een heel volwassen en complete ploeg", Kompany op zijn hoede

31-10-2020 07:25
7

Zondagmiddag staat een topper het programma in de Jupiler Pro League. Dan ontvangt RSC Anderlecht de fiere leider, Royal Antwerp, in eigen huis. Anderlecht telt momenteel drie punten minder dan de leider. Vincent Kompany heeft dan ook niets dan lof voor de troepen van Ivan Leko.

"Als Antwerp met zijn sterkste elftal kan blijven aantreden, is het niet meer dan logisch dat het aan de top blijft meedraaien", zegt Kompany. "Kijk naar die namen, kijk naar die leeftijden, kijk naar het aantal matchen dat die jongens al speelden – ze hebben zoveel ervaring. Het heeft een heel volwassen en complete ploeg, met daarin enkele sleutelelementen die altijd bepalend zijn. Dan denk ik vooral aan Refaelov en Mbokani, die ik nog als jonge speler bij Anderlecht heb zien arriveren en die een uniek wapen is. Maar ook Haroun en Gerkens zijn belangrijke schakels. Zij zijn misschien nog belangrijker, omdat ze ervoor zorgen dat die getalenteerde jongens optimaal renderen", vertelde Kompany gisteren op zijn persbabbel

Sinds de rentree van Antwerp op het hoogste niveau kon RSC Anderlecht nog maar één keer thuis winnen van Antwerp. Die zege dateert al van 11 maart 2018, al meer dan twee jaar geleden. Het eindigde die wedstrijd met 9 spelers, nadat Leander Dendonker een rode kaart kreeg na 4 minuten spelen en Adrien Trebel 10 minuten voor affluiten ook van het veld werd gestuurd.
Laatste keer dat Antwerp kwam winnen in Anderlecht was vorig seizoen. Het won toen met 1-2, na een doelpunt van Miyoshi in de slotseconden van de wedstrijd.