Genk doet het zoals 128 dagen geleden, Gent en Club Brugge wel nog beter

Genk doet het zoals 128 dagen geleden, Gent en Club Brugge wel nog beter

30-10-2020 23:52
6

KRC Genk won vrijdag met 4-0 van KAS Eupen. Het was al een hele tijd geleden dat Genk tijdens één match er nog eens vier in het mandje kon leggen in de Jupiler Pro League. 128 dagen om precies te zijn.

Paul Onuachu opende al na vijf minuten de score tegen de Panda's. Via een penalty maakte de topschutter van de Jupiler Pro League zijn negende van het seizoen. Daarna was het Cyriel Dessers die de score verdubbelde. Voor Dessers was het pas zijn derde treffer van het seizoen. Sinds 14 september stond de aanvaller droog. Theo Bongonda verdubbelde daarna zijn doelpuntenaantal van dit seizoen en zette met twee goals de eindstand op het bord.

Opvolger voor KV Oostende
Voor KRC Genk was de 4-0 zege de grootste zege van dit seizoen. Voor de Limburgers was het pas de vijfde overwinning op elf speeldagen tijd. Het was wel pas de derde zege op rij en meteen ook de grootste overwinning van het seizoen. Tot nu toe zette KRC Genk tegen KV Mechelen (3-1) haar grootste zege van het seizoen neer. Dat record is nu aangescherpt.

De laatste keer dat Genk in de Jupiler Pro League in één match vier keer kon scoren, was op 7 maart van dit jaar. Op speeldag 29 won het van KV Oostende met 2-4. Door de coronacrisis zou het ook het laatste duel van Genk van vorig seizoen worden.

Club Brugge de primus
De 4-0 van Genk tegen KAS Eupen is de derde ruimste zege van het huidige seizoen in de Jupiler Pro League. Enkel KAA Gent en Club Brugge deden beter. Op 4 oktober wonnen de Buffalo's met 5-1 van Beerschot. Op 20 september deed Club Brugge nog beter. Toen won Blauw-Zwart met 6-0 van Zulte Waregem.