Uitblinker Bongonda gidst KRC Genk voorbij KAS Eupen

30-10-2020 22:33 Laatste update: 22:36
57

KRC Genk heeft de drie punten thuisgehouden tegen KAS Eupen. De Panda's slaagden er niet in om te scoren en verloren uiteindelijk met 4-0.

Voor KRC Genk kon de partij niet beter beginnen. Na een sterke actie werd Theo Bongonda neergehaald in de zestien, met een strafschop tot gevolg. Gouden Stier Paul Onuachu bedankte voor het geschenk en maakte zijn negende van het seizoen. Genk meteen op rozen tegen Eupen.

Ook na het doelpunt kreeg Genk enkele goede mogelijkheden op een doelpunt, maar KAS Eupen toonde enig venijn en kwam steeds dichter bij die gelijkmaker. Die kwam er, ondanks enkele goede kansen, echter niet. Genk was echter gewaarschuwd dat het in de tweede helft een pak beter moest.

De eerste helft begon met een goede kans voor KAS Eupen, maar niet met een doelpunt voor de Panda's. Wel voor Genk, waar Cyriel Dessers bedankte voor zijn basisplek met een doelpunt na goed doorkoppen van Onuachu.

Net zoals in de eerste helft was ook Eupen na het doelpunt de meest dominante ploeg en ging het toch op zoek naar die aansluitingstreffer. Bij Genk vierde Bryan Heynen nog zijn terugkeer, die zag hoe Bongonda er uiteindelijk nog 3-0 en 4-0 van maakte. De eindstand.