STVV heeft 22 miljoen nodig: 'Beste spelers verkopen om te overleven'

STVV heeft 22 miljoen nodig: 'Beste spelers verkopen om te overleven'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 22:44vr 30-10-2020 om 22:44

STVV kent een minder seizoen en dat zorgde al voor flink wat rumoer bij de eigen achterban. Zij zagen de voorbije jaren verschillende sterkhouders voor veel geld vertrekken, maar niet altijd even goed vervangen worden. Volgens het bestuur zijn die verkopen echter nodig.

Zo geeft CEO Takayuki Tateishi op de officiële kanalen van STVV aan dat men bij de club spelers moet verkopen om een degradatie te vermijden. "Op dit moment is 20 tot 22 miljoen euro nodig om degradatie te vermijden", zegt hij.

"En ik denk dat dit budget niet zal genoeg zijn in de komende drie jaar. Ons budget is als volgt verdeeld: 9 tot 10 miljoen euro is afkomstig van lokale sponsors en match & TV-inkomsten, 6 miljoen euro komt vanuit Japan en 6 miljoen euro is afkomstig van transfers", aldus Tateishi.

De verkoop van sterkhouders is dus nodig. "Ik zou graag willen dat de fans begrijpen waarom we spelers moeten verkopen en waarom de Aziatische markt belangrijk is voor de club. DMM doet geen zaken in Europa en ze maken geen winst met STVV, en toch investeren ze 6 miljoen euro per jaar. Eerlijk gezegd kan onze club niet overleven zonder spelers te verkopen", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws