Rechtbank spaart voormalig tv-presentator Pauwels niet: 30 maanden cel

Rechtbank spaart voormalig tv-presentator Pauwels niet: 30 maanden cel

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 19:15vr 30-10-2020 om 19:15

Stéphane Pauwels, voormalig (voetbal)presentator bij de Franstalige zender RTL-TVI, werd door de correctionele rechtbank van Henegouwen veroordeeld tot dertig maanden cel en vijf jaar met uitstel. Hij werd schuldig bevonden als mededader aan diefstal met geweld.

Dat meldt Het Laatste Nieuws via Belga. Zijn vriendin Vanessa Colassin kreeg drie jaar met uitstel, terwijl Farid Hakimi, een beklaagde die terechtstond voor nog andere homejackings, veertien jaar cel kreeg. Pauwels en co. werden veroordeeld voor feiten die in maart 2017 in het Waals-Brabantse Lasne werden gepleegd, bij de ex-vriend van Colassin.

Volgens het parket wilde Pauwels samen met zijn vriendin het slachtoffer een lesje leren nadat die haar zou hebben lastiggevallen. Pauwels zelf gaf aan dat hij geen schuld had aan de homejacking, maar de rechtbank besloot anders. Daarnaast werd Pauwels ook schuldig bevonden aan het bezit van cocaïne.

In het verleden was Pauwels nog actief bij de Waalse zender RTL, waar hij één van de bekendste presentatoren was. Daar kwam in 2017 een einde aan na zijn gerechtelijke problemen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws