Leko schuift favorietenrol tegen Anderlecht weg: “Eerste keer in 15 jaar”

Leko schuift favorietenrol tegen Anderlecht weg: “Eerste keer in 15 jaar”

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 18:33vr 30-10-2020 om 18:33

Royal Antwerp Football Club maakte in Europa veel indruk, maar ook in de Belgische competitie is The Great Old uitstekend bezig. Komende speeldag wacht RSC Anderlecht. Coach Ivan Leko gaf een persconferentie.

Royal Antwerp Football Club maakte in Europa veel indruk, maar ook in de Belgische competitie is The Great Old uitstekend bezig. Komende speeldag wacht RSC Anderlecht. Coach Ivan Leko gaf een persconferentie voor de topper.

De Kroaat schuift de favorietenrol van Antwerp resoluut weg. “Het zal dan voor de eerste keer in 15 jaar zijn dat de ploeg die op Anderlecht komt spelen, favoriet is. Antwerp is Barcelona niet hé”, citeert Het Laatste Nieuws de oefenmeester van The Great Old.

Leko kijkt onder meer naar Pieter Gerkens, ex-Anderlecht en nu een pion bij Antwerp. ”Hij is een sleutelspeler bij ons, hij was nummer 22 bij Anderlecht. Zij wilden hem niet, hij is één van m’n beste spelers. Percy Tau kon ook naar ons, maar koos voor Anderlecht...”

Jong-ervaren
“Ik hou ook niet van die vergelijking dat zij jong zijn en wij ervaren”, gaat Leko verder. “I don’t buy that story. Jong en oud, da’s zever. Het gaat om goed en slecht. Dan doet leeftijd er niet toe. Mijn beste team zal spelen.”

“Meteen heb je dan ook een antwoord op de rotatie-vraag. Anderlecht vond ik altijd het mooiste stadion om te gaan spelen. Anderlecht is een instituut van het Belgisch voetbal. Anderlecht is Anderlecht.”

Leko verwacht alvast een topwedstrijd. “Het wordt een ‘top top topgame’. Vergeet niet, ze staan maar drie punten achter ons. Ik kan iedereen garanderen: Antwerp zal héél gemotiveerd zijn.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Leko hier gelijk?

Ja
86%
Nee
14%
(179 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws