Vrancken vol ongeloof na coronaperikelen KV Mechelen: “Dit is absurd”

Vrancken vol ongeloof na coronaperikelen KV Mechelen: “Dit is absurd”

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 16:46vr 30-10-2020 om 16:46

KV Mechelen kampt met een corona-uitbraak, maar de wedstrijd tegen Club Brugge zal toch gewoon moeten doorgaan. Coach Wouter Vrancken reageert vol ongeloof op een persconferentie.

De Pro League vindt niet dat het om zeven essentiële coronabesmettingen gaat van de A-kern. “Dat jongeren als Bouzian, Van den Eynden en zeker Vranckx niet meetellen volgens de protocollen, vind ik absurd. Ik snap dat de Pro League een richtcijfer invoert, maar in deze moet je naar het globale pakket kijken", citeert Het Nieuwsblad de coach van KV Mechelen.

“Schoofs trainde thuis op zijn hometrainer, maar andere jongens konden nauwelijks wat oefeningen doen. Peyre bijvoorbeeld, die nog steeds positief is, is zwaar ziek geweest en heeft ook nu nog last van geur- en smaakverlies. Eigenlijk zitten we niet met zeven afwezigen, maar met twaalf jongens die niet topfit zijn wegens positief of nog maar net weer negatief.”

“Ik vind dat men de hele situatie in rekening moet nemen. Anders speel je met de mensen hun gezondheid”, gaat Vrancken verder. “Er is voorlopig geen enkel bewijs dat topsport ná een coronabesmetting níét gevaarlijk is. En dan heb ik het nog niet over mogelijke blessures. Men verplicht ons om jongens die tien dagen quasi niets deden een topmatch tegen de landskampioen te spelen.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Vrancken hier gelijk?

Ja
65%
Nee
35%
(268 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws