'Koeman is het beste voor Barça. Hij gáát zijn contract uitdienen, volledig'

'Koeman is het beste voor Barça. Hij gáát zijn contract uitdienen, volledig'

30-10-2020 16:26

Steun voor Ronald Koeman: de trainer van FC Barcelona dient zijn contract uit als Toni Freixa aan de macht komt in Camp Nou. Dat bevestigt de presidentskandidaat in de Catalaanse media.

Freixa is een voormalig bestuurslid van Barça, die nu met onder meer Joan Laporte en Victor Font strijdt om de opvolging van Josep Maria Bartomeu. In tegenstelling tot Font, die Xavi en Josep Guardiola naar voren heeft geschoven, staat Freixa wel volledig achter Koeman.

"Hij heeft het recht om zijn tweejarige contract in elk geval uit te dienen", zegt Freixa over Koeman. "De trainer is een leider, heeft de spelersgroep voor zich gewonnen en verdient alle steun. Hij gáát zijn contract uitdienen, volledig."

Koeman tekende afgelopen zomer tot medio 2022 in Camp Nou. "Hem behouden is het beste voor Barcelona", benadrukt Freixa. "De toekomst van Koeman zou ook geen issue moeten zijn in de campagne. De kleedkamer moet rustig blijven en de autoriteit van Koeman helpt daarbij."

Reactie Koeman
"Ik praat liever niet over individuele kandidaten. We zullen zien wat er gaat gebeuren", reageert Koeman vrijdag op een persconferentie. "Het is mijn taak om niet gelukkig of ongelukkig te zijn als iemand dingen wil veranderen of niet. Ik ben hier voor de club en om prijzen te winnen."