Dest maakt indruk op Koeman: 'Ze gaan allebei hun kansen nog krijgen'

Dest maakt indruk op Koeman: 'Ze gaan allebei hun kansen nog krijgen'

30-10-2020 18:45

Sergiño Dest hoeft zich geen zorgen te maken over zijn positie bij Barcelona. Ronald Koeman, trainer van de Catalanen, stelt dat hij de Amerikaanse rechtsback dit seizoen nog vaak nodig zal gaan hebben.

Dest werd woensdagavond gepasseerd ten faveure van Sergi Roberto, maar dat heeft volgens Koeman een logische reden. "We hebben hem opgesteld omdat hij heel goed speelde aan het begin van het seizoen", zegt de Nederlandse trainer op een persconferentie, geciteerd door El Mundo Deportivo. "Er was geen reden om hem buiten het team te laten."

Dat betekent dat de voormalig Ajacied, die tijdens de Clásico nog als linksback moest opdraven vanwege de afwezigheid van Jordi Alba, op zijn kans moet wachten. "Die gaan ze allebei krijgen", belooft Koeman. "Daarin kunnen ze hun kwaliteiten laten zien. Ik ben heel blij dat we Sergiño naar Barcelona hebben kunnen halen, maar ook hij moet zich nog aanpassen. Hij heeft tegen Real Madrid al laten zien wat hij kan."

Afgelopen zomer werd Dest voor een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro overgenomen van Ajax. De Amerikaan staat met Barcelona op de twaalfde plaats in de competitie, maar de mannen van Koeman hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste concurrenten. In de Champions League doen de Catalanen het wel goed: met zes punten zijn ze koploper in groep G.