Hayen wil de scalp van KAA Gent: Ze moeten gewond dier blijven

Hayen wil de scalp van KAA Gent: "Ze moeten gewond dier blijven"

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 13:30vr 30-10-2020 om 13:30

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 13:37vr 30-10-2020 om 13:37

Waasland-Beveren speelt zondag normaal gezien tegen KAA Gent, tenzij corona weer roet in het eten gooit. De Leeuwen moesten hun laatste twee wedstrijden al verstek geven door een coronagolf in de kern.

“Van zes jongens weten we nog niet of ze positief of negatief getest hebben, maar voorlopig gaan we ervan uit dat er gespeeld zal worden", vertelt coach Nicky Hayen daar vrijdag over bij Het Nieuwsblad. "Het kan nog even duren tot we de resultaten hebben, dat maakt onze situatie niet zo eenvoudig. Maar normaal gezien gaat de wedstrijd wel door.

Het wordt hoe dan ook moeilijk om terug in het ritme te komen. "Wij met de staf hebben onze voorbereiding altijd gemaakt, omdat we nooit zeker waren of we aan die limiet van zeven onbeschikbare spelers zouden komen of niet. Maar voor de spelers was het moeilijker. Ze kregen individuele programma's zonder balcontact. We hebben hen wel specifieke loopprogramma’s gegeven om een match te simuleren, met intervallen. Maar zonder bal is dat een heel stuk zwaarder om te doen."

KAA Gent zit in een negatieve spiraal, maar dat stelt Hayen bij. "Je mag wel niet uit het oog verliezen dat ze tegen Hoffenheim, Genk en Liberec toch altijd kansen hebben gehad, net zoals in die 5-2-nederlaag tegen Cercle. Als je naar de individuele kwaliteiten kijkt, zou ik ze zeker niet onderschatten. Ze zijn een gewond dier, en we weten allemaal dat een gewond dier lelijk uit de hoek kan komen. Aan ons om te zorgen dat ze een gewond dier blijven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan KAA Gent winnen op de Freethiel?

Ja
59%
Nee
41%
(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws