Kompany ziet ex-speler heersen: Natuurlijk konden we hem gebruiken

Kompany ziet ex-speler heersen: "Natuurlijk konden we hem gebruiken"

30-10-2020 13:15 Laatste update: 13:15
9

Anderlecht heeft in de komende weken een zwaar programma. Zondag speelt het al tegen ploeg in vorm Antwerp. Coach Vincent Kompany kijkt uit voor twee oude bekenden. 

"Antwerp is een heel volwassen team", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Als ik me niet vergis, wordt het de oudste ploeg van de competitie tegen het jongste team. Antwerp heeft veel spelers met heel veel métier en hun sleutelelementen zijn altijd weer bepalend. Op dat vlak is Antwerp in het voordeel ten opzichte van ons. Maar wij stellen daar ons jeugdig enthousiasme tegenover."

Onder meer Pieter Gerkens (ex-Anderlecht) draait nu goed mee bij Antwerp. "Gerkens is een zeer intelligente speler die voor elke ploeg in België van nut kan zijn. Van de koploper tot de hekkensluiter. Voor hem gaat het teambelang boven zijn eigen belang en natuurlijk hadden we hem nog kunnen gebruiken. Maar iedereen kent de financiële situatie van de club en bovendien hebben we voor zijn positie veel spelers. Maar wij hebben nooit aan hem getwijfeld, dat weet Pieter ook."

Dieumerci Mbokani kent Kompany al een pak langer. "In het laatste jaar voor ik naar Hamburg vertrok, arriveerde hij hier als jonge gast. En hij is uitgegroeid tot een topspits, een wapen dat in België voorlopig niemand echt heeft kunnen afstoppen. Of ik spijt heb dat we hem niet naar Anderlecht hebben gehaald? Mbokani is, zeker op zijn 34ste, op z'n best als de hele ploeg speelt om hem in de beste omstandigheden te brengen. Dat doet Antwerp ook en dat is ideaal voor hem. Maar wij voetballen op een andere manier."