Breaking news

"De spelers van KAA Gent zijn enkel stoer als ze nieuwe coach willen"

KV Kortrijk maakt zich op voor derby: We hebben een mentale voorsprong

KV Kortrijk maakt zich op voor derby: "We hebben een mentale voorsprong"

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 12:45vr 30-10-2020 om 12:45

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 12:51vr 30-10-2020 om 12:51

KV Kortrijk speelt maandag op verplaatsing tegen streekgenoot Zulte Waregem. Coach Yves Vanderhaeghe gelooft in de winst, want bij Zulte Waregem is het vertrouwen helemaal weg. 

"Dit is een heel belangrijke wedstrijd voor de supporters", aldus Vanderhaeghe op de officiële website. "Dan verwacht iedereen het beste. We hebben een mentale voorsprong ten opzichte van Zulte Waregem. We zijn al zeven keer ongeslagen, maar dat is altijd gevaarlijk. Het zal weer een stevige derby worden. Zulte Waregem heeft de punten nodig. Een gebeten hond kan soms sterker voor de dag komen. We zijn gewaarschuwd."

KV Kortrijk kan ook eindelijk rekenen op spits Muhammed Badamosi, die begin oktober al werd aangekondigd. "Badamosi is aangekomen. We wachten gewoon nog zijn COVID-19-test af. De spelersgroep wordt vandaag getest. Voor een trainer is het daarom niet makkelijk om de ploeg op te stellen, want je wacht nog de resultaten af. De laatste weken zijn we altijd negatief geweest. Hopelijk blijft het zo."

KV Kortrijk speelde vorige vrijdag tegen Anderlecht en moet dus tien dagen wachten op een nieuwe match. "Het is een lange periode om in te vullen. We hebben goed getraind en veel fysiek werk verricht. Je hebt altijd enkele kwaaltjes tijdens training. Lucas Rougeaux is gisteren met liespijn naar binnen gegaan. Dinsdag hebben we Hannes Van Der Bruggen verloren met pijn aan de quadriceps", geeft de coach nog aan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws