Breaking news

"De spelers van KAA Gent zijn enkel stoer als ze nieuwe coach willen"

Geen Moeskroen - STVV door Covid 19, ook duel in 1B uitgesteld

Geen Moeskroen - STVV door Covid 19, ook duel in 1B uitgesteld

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 10:03vr 30-10-2020 om 10:03

Het duel tussen Royal Excel Moeskroen en STVV in het kader van de Jupiler Pro League gaat dit weekend niet door. Ook in de Proximus wordt er een match uitgesteld. Het gaat om KMSK Deinze - RFC Serain. Dat heeft de Pro League vrijdag laten weten.

'De wedstrijden RE Mouscron – STVV en KMSK Deinze – RFC Seraing van komende zondag 1 november uit respectievelijk de Jupiler Pro League en 1B Pro League zijn door de kalendermanager uitgesteld. Dit gebeurde na een aanvraag van respectievelijk Royal Excel Moeskroen en KMSK Deinze nadat meer dan 7 A-kernspelers positief testten op Covid-19', laat de Pro League.

Nog geen nieuwe datum
Het was al een tijdje duidelijk dat Moeskroen en Deinze aandrongen op hun duels uit te stellen. Zij krijgen nu waar ze door omstandigen op hoopten. De kalendermanager moet wel nog een nieuwe datum prikken. 'Conform het Covid-19 Protocol en het Bondsreglement dienden de clubs een aanvraag in, waarna de kalendermanager besloot de wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum wordt later gecommuniceerd.'

STVV sportief
Ondertussen heeft STVV aan haar fans ook laten weten dat het duel tegen Moeskroen dit weekend niet zal doorgaan. 'Reden hiervoor is het hoge aantal COVID-19 besmettingen in het team van Moeskroen. Wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald is nog niet duidelijk. STVV wenst iedereen die getroffen werd door het virus een spoedig herstel toe', klinkt het op Stayen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws