Vertonghen en Benfica vervullen plicht: Ik had hen gewaarschuwd voor Standard

Vertonghen en Benfica vervullen plicht: "Ik had hen gewaarschuwd voor Standard"

30-10-2020 07:45 Laatste update: 08:04
2

Standard heeft op het veld van Benfica niet voor een stunt kunnen zorgen. De Rouches gingen met 3-0 de boot in. Jan Vertonghen zag zijn team een vlotte overwinning pakken, al had de Rode Duivel zijn ploegmaats vooraf wel aangeraden om Standard zeker niet te onderschatten.

"We zijn heel professioneel en agressief begonnen aan de wedstrijd. Ik had ze vooraf gewaarschuwd dat Standard gewoon een goede ploeg was en dat we deze match serieus moesten nemen. Dat hebben we ook gedaan", vertelde Vertonghen bij Sporza na de zege tegen Standard.

Al had Benfica wel twee strafschoppen nodig om het verschil te maken. "Het was een hele goede eerste helft, met veel kansen maar geen goal. In de tweede helft kwam er meer ruimte na die vroege penalty. Standard werd dan ook wat moe. Wij werden wat slordiger, maar uiteindelijk was het een goede wedstrijd van ons."

Europese ambities
Voor het eerst in elf jaar speelt Benfica geen Champions League, maar wel Europa League. "Het duurde wel even om dat te verwerken. Maar gelukkig volgden de wedstrijden zich snel op. Sindsdien hebben we ook alles gewonnen. We kunnen van de Europa League nu een doel maken. We hebben een hele sterke ploeg en zijn een outsider, ook al komen er nog ploegen uit de Champions League", besluit Vertonghen.