Standard verliest van Benfica na twee lichte penalty's voor Portugezen

29-10-2020 22:49
2

Standard is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen Benfica. In Portugal gingen de Rouches - na twee lichte strafschoppen - met 3-0 onderuit.

Voor aanvang van de partij leek Standard nog een vogel voor de Portugese kat te gaan worden. Ook op het veld was de overmacht van Benfica enigszins duidelijk. De Portugezen hadden het balbezit en ook de kansen.

Maar dat overwicht werd niet omgezet in doelpunten. Standard deed er alles aan om die nul te houden en onder meer door een goede Zinho Vanheusden hield het die ook. Benfica had dan wel 76% balbezit, maar bij de rust stond het nog steeds 0-0 tussen beide ploegen. Al leek een doelpunt er in de tweede helft wel te gaan komen.

Ook na de pauze bleef het klasseverschil duidelijk en had Benfica nog steeds het overwicht. De doelpunten waren ook voor de Portugezen. Benfica kreeg na enkele minuten een lichte penalty, Pizzi maakte er 1-0 van.

Het duurde uiteindelijk een uur vooraleer Standard zich eens toonde. Vlachomidos, die nog wakker bleek te zijn, moest in actie komen na een goede kans voor Zinho Vanheusden en hield de nul. Arnaud Bodart moest zich aan de overzijde wel opnieuw omdraaien. Een nieuwe strafschop, Waldschmidt met de treffer.

Daar bleef het niet bij, een afgeweken schot van Pizzi viel met de nodige pech over het hoofd van Arnaud Bodart: 3-0. Standard verdiende uiteindelijk nog een strafschop, maar kreeg die niet. Het bleef 3-0.