Amateurvoetbal in België waarschijnlijk tot minstens januari stilgelegd

Amateurvoetbal in België waarschijnlijk tot minstens januari stilgelegd

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 21:45do 29-10-2020 om 21:45

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 17:01vr 30-10-2020 om 17:01

De coronacrisis heeft het amateurvoetbal al stilgelegd, nu zullen ook de beloften van onze profclubs een tijd niet kunnen voetballen. Dat heeft de Pro League donderdag beslist.

De Pro League kondigde donderdag aan dat de U21-competitie van de profclubs wordt stilgelegd tot 29 november. Aanvankelijk mochten zij nog spelen, maar daar is nu dus toch verandering in gekomen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

'Na overleg hebben we beslist om de U21-competitie stil te leggen. Dit om het aantal verplaatsingen te beperken en ook de gezondheid van spelers en staf te beschermen. Daarnaast willen we het aantal matchen dat uitgesteld dient te worden zoveel mogelijk beperken zodat we volledige speeldagen kunnen afwerken', geeft de Pro League aan.

Trainingen mogen wel nog doorgaan bij de U21 van de profclubs. Op 23 november zal men de situatie opnieuw bekijken en beslissen of er opnieuw gevoetbald mag worden.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat het amateurvoetbal van tweede amateurklasse tot en met vierde provinciale waarschijnlijk wordt stilgelegd tot eind dit jaar. Het Overlegcomité moet hun officiële beslissing nog bekendmaken, maar dit jaar lijkt er niet meer in te zitten. “En zelfs na 1 januari verwachten we nog niet zo snel terug te kunnen starten”, klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws