Antwerp staat weer op de Europese kaart dankzij stuntoverwinning

Antwerp staat weer op de Europese kaart dankzij stuntoverwinning

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 21:13do 29-10-2020 om 21:13

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 21:14do 29-10-2020 om 21:14

Royal Antwerp FC versloeg Tottenham Hotspur met een 1-0 overwinning. Met deze stuntzege komt het alleen aan de leiding in hun groep. Antwerp dendert door de Europa League en de Jupiler Pro League. Welke conclusies kunnen we nemen na deze stuntoverwinning? VoetbalPrimeur.be zet ze even voor u op een rijtje.

Ontketende Refaelov
Hij was overal in de eerste helft. Lior Refaelov bepaalde het tempo bij Antwerp en koos zijn momenten uit om te flitsen. Hij bracht de thuisploeg op een knappe manier op voorsprong. Ivan Leko bandde Refaelov nog bij zijn vorige ploeg, Club Brugge, maar die plooien zijn nu glad gestreken. Daar zal heel Antwerp blij mee zijn want de manier waarop hij het spel bepaalt en stuurt zorgt ervoor dat Antwerp op een hoog niveau kan spelen. Zowel in de Belgische competitie als in de Europa League.

Veldheer Ivan Leko
Ivan Leko is een jonge trainer, maar toch oogt zijn palmares al heel mooi. Hij pakte een titel met Club Brugge en speelde er ook Champions League, hij pakte de beker met Antwerp en laat zijn ploegen altijd aanvallend voetballen. Zelfs tegen 'The Special One' pastte Ivan Leko zijn tactiiek niet aan. Hij bleef zich vasthouden aan zijn aanvallende basiself. Zijn ploeg speelde zonder complexen en zorgde door de hoge druk voor veel problemen in de Tottenham defensie. Ook de keuze voor Miyoshi pakte goed uit want hierdoor ging Antwerp hoger spelen en bracht het offensief wat te weeg. Leko kan dus tevreden zijn over zijn beginperiode bij Antwerp. Hij kreeg de kleedkamer onder controle, toonde aan Lamkel Zé wie de baas is, pakte de beker tegen Club Brugge en staat alleen op kop in de Jupiler Pro League. D'Onofrio heeft een goede keuze gemaakt met de aanstelling van Ivan Leko.

Het 'blok' Antwerp
De organisatie van Antwerp was vorig seizoen hun stokpaardje. Laszlo Bölöni stond gekend met Antwerp voor hun fysieke speelstijl en de goede organisatie. Ook onder Ivan Leko beschikt Antwerp over defensieve stabiliteit. Ze hebben Sinan Bolat goed vervangen door Jean Butez aan te trekken, ook het vertrek van Arslanagic en Wesley Hoedt werd goed opgevangen door Ivan Leko. Het staat als een huis daar in de defensie bij Antwerp, met als exponent Ritchie De Laet. Hij speelt als een jong veulen die zich aan het bewijzen is voor een megatransfer. Voor de defensie heb je dan Faris Haroun, de man met drie longen, en Buta, een stevige middenvelder met goede voetjes. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws