Gent blijft sukkelen en gaat ook pijnlijk onderuit tegen TSG Hoffenheim

29-10-2020 20:45
21

KAA Gent heeft de slechte vorm dit seizoen voortgezet tegen TSG 1899 Hoffenheim. In eigen huis gingen de Buffalo's kansloot met 1-4 onderuit tegen de Duitse club.

Tegen Hoffenheim leek KAA Gent een bijzonder moeilijke partij te gaan krijgen. Daar zag het na de eerste minuten voetballen ook naar uit, al was de beste kans wel voor de Buffalo's. Na bijna een kwartier voetballen kreeg de thuisploeg een strafschop. Die werd uiteindelijk gemist door Roman Yaremchuk.

Herbeginnen dus voor Gent, dat een goed resultaat wel kon gebruiken. De strafschop van Gent had de bezoekers uit Duitsland wel wakker geschud. Via Sessegnon en Skov kwam Hoffenheim tot gevaar, maar een doelpunt viel er mede dankzij een goed keepende Davy Roef niet.

Tien minuten voor rust viel dat doelpunt er echter wel. Michel Ngadeu beging hands in de zestien, de bal op de stip. Daar bedankte ex-Standardspits Ishak Belfodil voor, die er 1-0 van maakte. Daar bleef het ook bij tot de rust.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor KAA Gent, dat na zeven minuten voetballen tegen een dubbele achterstand aankeek na een doelpunt van Grillitsch. De Buffalo's leken daarmee opnieuw op weg naar een nederlaag dit seizoen.

De kansen bleven ook voor de Duitse bezoekers, al kon uitblinker Roef aanvankelijk nog erger voorkomen voor KAA Gent. Twintig minuten voor tijd viel dat derde doelpunt er toch via de voet van Gacinovic. Gent kreeg daarop nog kansen en werd in het absolute slot nog beloond met een eerredder via de voet van Tim Kleindienst. Toch wist ook Hoffenheim nog te scoren en maakte Belfodil er de 1-4 eindstand van.