De Decker wijzigt twee keer noodgedwongen, maar behoudt vertrouwen in vaste elf

De Decker wijzigt twee keer noodgedwongen, maar behoudt vertrouwen in vaste elf

29-10-2020 17:31 Laatste update: 17:44
10

Om 18u55 ontvangt KAA Gent het Duitse TSG Hoffenheim op speeldag twee van de Europa League. De Buffalo's zijn wanhopig op zoek naar een opsteker, aangezien het seizoensbegin gigantisch tegenvalt. Wim De Decker behoudt grotendeels vertrouwen in de jongens van de voorbije weken.

De Gent-trainer brengt dan ook amper wijzigingen aan voor de komst van Hoffenheim. Twee veranderingen zijn noodgedwongen: Laurent Depoitre viel uit in het maandagduel met KRC Genk. Zijn plaats wordt ingenomen door Osman Bukari. De dribbelaar is wel een ander type dan de bonkige Depoitre. In doel is Sinan Bolat dan weer geschorst. Davy Roef komt onder de lat te staan.

Voor het overige houdt De Decker vast aan dezelfde namen die Genk partij gaven. Dat liep echter niet goed af: ondanks overwicht en voldoende kansen bleven de Buffalo's nog maar eens puntenloos achter (1-2). Gent hangt daardoor nog steeds in de rechterkolom van de Jupiler Pro League. In de Europa League verloor het vorige week dan weer van Slovan Liberec (1-0).

Ook de basiself van Hoffenheim zijn trouwens bekend. Met Ishak Belfodil loopt er bij de Duitsers een oude bekende rond in de spits. De Algerijn voetbalde nog even voor Standard Luik. Hoffenheim won haar eerste match in de poule van Crvena Zvezda (2-0), het vroegere Rode Ster Belgrado.