Jupiler Pro League houdt ranking bij van beste grasmat: Gent enige G5-club in top

Jupiler Pro League houdt ranking bij van beste grasmat: Gent enige G5-club in top

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 16:58do 29-10-2020 om 16:58

Net als vorig jaar houdt de Pro League ook dit seizoen een rangschikking bij van de beste grasmatten onder de Belgische profclubs. In dat opzicht kondigde het vorige week al een verlengde samenwerking aan met bedrijf TORO. KV Kortrijk mag zich momenteel de koploper noemen.

Elke week reikt de Pro League, in samenwerking met de experten van TORO, punten uit aan alle clubs uit Eerste Klasse A en B. In totaal vallen er zestig te verdienen. Kortrijk zette op speeldag 10 een resultaat neer van 58 op 60. Ook Sint-Truiden, dat nochtans geregeld kritiek krijgt over de staat van haar kunstgrasmat, behaalde dat aantal.

Oud-Heverlee Leuven haalt het podium, maar telt wel twee punten minder. KV Oostende totaliseerde 55 punten. Pas daarna duiken de eerste grotere clubs op. KAA Gent prijkt op positie vijf (met 53/60), Royal Antwerp FC een plekje later. Hoeveel de andere clubs kregen, vermeldt de ranglijst niet. Overigens mag in 1B KMSK Deinze zich op de borst kloppen. De promovendus behaalde zelfs het maximum van de punten. Union Saint-Gilloise en RFC Seraing mogen mee op het podium.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws