Dorsch hoopt op snelle kentering bij Gent: Ik hou niet van verliezen, geloof me

Dorsch hoopt op snelle kentering bij Gent: "Ik hou niet van verliezen, geloof me"

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 16:44do 29-10-2020 om 16:44

KAA Gent krijgt nog maar eens de kans om een beter élan te vinden. In de Europa League krijgt het TSG Hoffenheim over de vloer. Na de nederlaag bij Slovan Liberec (1-0) staan de Oost-Vlamingen al behoorlijk met de rug tegen de muur. Niklas Dorsch gelooft rotsvast in een kentering.

"Ik hou niet van verliezen, geloof me", blikt de Duitse middenvelder bij het digitale huis van Gent terug op de voorbije nederlagen. "In deze situatie moeten we sterk zijn, ook naast het veld. We moeten nu één groot team vormen. Het is een beetje jammer dat ik nog niet in een volle Ghelamco Arena kon aantreden. Als je thuis speelt, met je supporters in je rug, geeft je dat enorm veel motivatie. Intussen zijn we het wel gewoon om zonder fans te spelen. Morgen (donderdag, nvdr.) gaat het ook om ons", beseft Dorsch dat de Buffalo's het zelf moeten doen.

"Ik wil vooruit. Ik wil niet zomaar één seizoen aantreden op het Europese toneel", blijft Dorsch ambitieus klinken. "Op het Europese podium is alles mogelijk, al heerst er een andere stijl, dat is zeker. Als we dezelfde mentaliteit op de mat brengen zoals in onze vorige wedstrijden, maken we een kans."

Positief blijven
"Als we elkaar steunen, kunnen we een goed resultaat neerzetten", wijst Dorsch op het belang van eendracht. "De beste remedie is natuurlijk om die match te winnen. Dat zou ons motivatie geven voor de komende dagen en weken. Voor de wedstrijd praat ik altijd even met mijn ouders, zeker mijn vader. Hij stuurt me berichtjes om me op te peppen."

De supporters morren, al hoort Dorsch ook andere geluiden. "Via de sociale media krijg ik heel wat berichten te zien. Enkele vriendelijke fans sturen me soms en geven me motivatie. Ze zeggen dat ze achter ons staan. Dat is fijn om weten", besluit de zomeraanwinst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wint Gent van Hoffenheim?

Ja
33%
Nee, gelijkspel
21%
Nee, nederlaag
45%
(42 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws