Real Madrid verdedigend minder: “Courtois keept in een schietstand”

Real Madrid verdedigend minder: “Courtois keept in een schietstand”

29-10-2020 15:44
1

Thibaut Courtois is genomineerd voor Speler van de Maand in Spanje en ook in de Champions League hield de goalie Real Madrid recht tegen Borussia Monchengladbach.

Stef Wijnants ziet een zwak verdedigend Real Madrid dit seizoen. "Na de eerste coronastop incasseerde Real niet veel goals. Daarom werd het ook kampioen in La Liga. Maar het blijft een raadsel waarom ze zoveel kansen weggeven. Ik heb al vaak aangehaald dat Courtois soms in een schietstand keept. In de Champions League wordt dat zwak verdedigen afgestraft en moet er dringend in blok verdedigd worden."

"In hun laatste zes duels in Europa zitten ze aan twaalf tegengoals: twee tegen PSG, één tegen Brugge, vier tegen City en nu tegen Shakhtar en Gladbach hebben ze er ook al weer vijf tegengekregen”, gaat Wijnants verder. “Dat zijn geen cijfers voor de absolute top. En dan heb je dus een keeper staan die ik weet niet hoeveel tegenhoudt."

"Sergio Ramos is en blijft een van de beste centrale verdedigers ter wereld. Het is Varane die onverklaarbaar acteert. Als je zag wat er tegen City gebeurd is in de 1/8e finales van het vorige CL-seizoen en nu tegen Shakhtar en tegen Gladbach ook bij die eerste goal... Dat is nauwelijks te begrijpen."

Nu wacht Romelu Lukaku op de Koninklijke. "Uiteraard is Varane een topper, maar bij Real kan je je geen fouten permitteren. Nu moeten ze 2 keer tegen Inter en Romelu Lukaku. Het zal foutloos moeten of de kwalificatie hangt aan een zijden draadje", citeert Sporza.