Supporters wuiven spelersbus uit, maar Club Brugge reageert kwaad

Supporters wuiven spelersbus uit, maar Club Brugge reageert kwaad

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 13:15do 29-10-2020 om 13:15

Club Brugge speelde woensdag 1-1 gelijk tegen Lazio Roma. Bij het vertrek uit het oefencomplex van Westkapelle werden de spelers uitgewuivd door ongeveer vijftig supporters, maar daar kan Club Brugge zelf niet bepaald mee lachen.  

De politie werd rond 19u verwittigd over die grote samenscholing in Westkapelle. "De supporters hadden pyrotechnisch materiaal bij en uiteraard overtraden ze het samenscholingsverbod. Toen onze ploegen aankwamen, stoof de bende uiteen"; aldus Isolde Van Eenooghe van de lokale politie Damme/Knokke-Heist bij Het Laatste Nieuws.

De politie moest dan ook om bijstand vragen. "Rellen zijn er niet geweest en niemand gedroeg zich weerspannig. De supporters liepen wel alle kanten uit om niet geïdentificeerd te kunnen worden. In tijden van de coronacrisis moeten we koste wat het kost vermijden dat mensen inbreuken plegen op het samenscholingsverbod. Dat was dan ook onze grootste bezorgdheid. Er is niemand opgepakt. Uiteraard zijn we wel volop bezig met de aanwezigen te identificeren."

Club Brugge is zelf absoluut niet blij. "Uiteraard kan dit helemaal niet", klinkt het daar. "Het gaat hier om supporters die niet gekend zijn bij ons. Supporters die het goed menen met Club houden zich aan de maatregelen die de overheid oplegt. Zoals overal is er een minderheid die het verpest voor anderen. We doen er als Club en bij uitbreiding als voetbalcommunity alles aan om coronaproof voetbal te kunnen blijven aanbieden en zo’n acties brengen dat in het gevaar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws