Standard houdt druk weg in Europa League: Ons doel is al bereikt

Standard houdt druk weg in Europa League: "Ons doel is al bereikt"

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 13:00do 29-10-2020 om 13:00

Standard speelt donderdagavond op het veld van Benfica. Technisch directeur Benjamin Nicaise legt de druk duidelijk maar wat graag bij de Portugezen. 

"Ons doel is al bereikt met het bereiken van de poulefase", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Overwinteren zou de verwachtingen overtreffen. Een 0 op 18 kan altijd gebeuren, al zitten we ook niet in de Europa League voor de leuke tripjes", benadrukt hij wel. 

Standard krijgt hoe dan ook een heel moeilijke tegenstander. "Benfica is een grote ploeg, die normaal Champions League speelt. Ze pakten 15 op 15 in eigen land. Voor ons is de Europa League vooral een competitie waarin onze jonge groep kan leren. In acht van de tien matchen in eigen competitie was onze ploeg jonger dan de tegenstander. Je mag dan niet heel veel in Europa verwachten."

Volgens Nicaise wordt het wel een mooie test. "Jongens als Bastien en Amallah zijn sterkhouders, maar hebben nog geen tien Europese matchen in de benen. Dus voor hen is het ook een moment om te kijken wat dat niveau vraagt. Maar de schoonheid van het voetbal is dat er altijd verrassingen kunnen zijn. Ik beschouw België en Portugal als de zesde en zevende sterkste competitie van Europa, we zullen straks zien in welke volgorde."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Standard iets rapen in Portugal?

Ja, drie punten
10%
Ja, één puntje
25%
Nee, ik denk dat ze verliezen
65%
(133 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws