Eupen krijgt geen uitstel tegen KRC Genk: Onze spelers hebben schrik

Eupen krijgt geen uitstel tegen KRC Genk: "Onze spelers hebben schrik"

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 11:45do 29-10-2020 om 11:45

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 12:27do 29-10-2020 om 12:27

Eupen heeft om uitstel gevraagd voor de match tegen KRC Genk van komende vrijdag. De Pro League houdt het been stijf. De Oostkantonners hebben namelijk geen zeven besmette spelers. 

Bij Eupen zijn er maar vijf besmettingen, maar binnen de staf zijn er nog negen. "In totaal hebben er 14 van de 47 personen op de club positief getest", aldus sportief directeur Jordi Condom bij Het Nieuwsblad. "Dat is een erg hoog percentage. Dit houdt gezondheidsrisico’s in. Om die reden leek het ons beter om de wedstrijd te annuleren maar het reglement staat dat dus niet toe. Wat kunnen we dan nog doen?"

Coach Beñat San José is zelf besmet en reageert vanuit quarantaine. "We zouden deze match niet moeten spelen. De spelers hebben schrik. Ook voor Genk houdt dit risico's in. We hebben er alles aan gedaan om de Pro League duidelijk te maken dat het geen goed idee is om de match te laten doorgaan. Wat ons betreft zijn veertien positieve gevallen in en rond de ploeg meer dan genoeg om te overwegen om de match uit te stellen."

De Pro League kan helaas geen uitzondering maken. "De bepalingen van het reglement zijn gestemd en goedgekeurd door alle clubs. We hebben begrip voor hun situatie, maar hoe moeilijk die ook is, we kunnen niet afwijken van sommige bepalingen", aldus Stijn van Bever van de Pro League.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws