In Frankrijk zijn er maar twee spelers zoals Doku: Neymar en Mbappé

"In Frankrijk zijn er maar twee spelers zoals Doku: Neymar en Mbappé"

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 12:00do 29-10-2020 om 12:00

Jérémy Doku moet dit seizoen een smaakmaker worden bij Rennes. De ex-speler van Anderlecht maakte alvast al indruk op Christophe Penven van het lokale televiseistation TV Rennes.

"Toen we hoorden hoeveel hij kostte (26 miljoen euro, red.), beseften we dat er iets speciaals gebeurd was", vertelt Penven in Sport/Voetbalmagazine. "Om eerlijk te zijn: we hadden nog nooit van hem gehoord. In zo'n geval bel je wat collega's in België en check je wat info en beelden op internet. En stel je vast dat Liverpool hem al wou op zijn veertiende, dat hij op zijn achttiende al in de nationale selectie staat én speelt bij de nummer één van de wereld. Dat wil toch al wat zeggen."

Penven is in ieder geval al overtuigd van zijn kwaliteiten. "Op basis van wat Doku tot nu toonde, is de vaststelling dat in Frankrijk maar twee andere spelers dat kunnen: Neymar en Kylian Mbappé. Ik ken geen enkele andere speler die zo explosief is op de eerste meters. Spelers die de diepte ingestuurd worden en zo het verschil maken, die hebben we wel. Maar vanuit stilstand zulke acties maken, dat is heel zeldzaam."

Ook in de Champions League laat Doku zich niet kennen. "Vooral tegen Krasnodar viel me dat op. Hij zette verdedigers ineens op drie meter, dat had ik al lang niet meer gezien in Frankrijk. De manier waarop hij zich vrijspeelt, is uitzonderlijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Doku in zijn eerste seizoen al schitteren voor Rennes?

Ja, zeker
39%
Ja, met flitsen
44%
Nee, dat zal pas voor later zijn
9%
Nee, hij zal er volledig door de mand vallen
8%
(145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws