Alderweireld naar de Bosuil: Nooit haatgevoelens gehad tegen Antwerp

Alderweireld naar de Bosuil: "Nooit haatgevoelens gehad tegen Antwerp"

29-10-2020 11:15 Laatste update: 11:37
1

Toby Alderweireld brengt donderdag een bezoekje aan de Bosuil voor de wedstrijd Antwerp - Tottenham. Alderweireld is een jeugdproduct van wijlen Germinal Ekeren, maar kan ook stadsgenoot Antwerp wel smaken. 

"Ik heb nooit haatgevoelens gehad voor Antwerp", benadrukt hij bij Gazet Van Antwerpen. "En dat zeg ik niet omdat ik de diplomaat wil uithangen. Ik ben nu zelfs blij dat Antwerp het zo goed doet. Als je dat stadion hier ziet, echt knap. Ik vind het wel iets hebben met die combinatie van die nieuwe en die oude tribune. En dat nu ook Beerschot weer op het hoogste niveau speelt, maakt het helemaal af."

Alderweireld volgt die clubs duidelijk op de voet. "Het Antwerps voetbal leeft weer. En dat is goed voor het Belgisch voetbal. Want iedereen heeft liever een derby tussen Antwerp en Beerschot dan een match tussen Kortrijk en KV Mechelen. Of spreek ik nu te veel als een chauvinistische Antwerpenaar? ( lacht )"

Voor Alderweireld wordt het de eerste keer dat hij op de Bosuil speelt, al was hij wel eens dichtbij.  "Ik speelde bij de preminiemen van Germinal Ekeren en we mochten in het stadion van Antwerp een opwarmingswedstrijdje spelen voor de match van de eerste ploeg. Wekenlang keek ik er naar uit. Maar op de dag zelf regende het constant en werd ons matchke afgelast om het veld te sparen. Gelukkig kan ik nu de droom van toen alsnog vervullen."