Vanaken geeft toe: “Daar had Club Brugge het een beetje moeilijk mee”

Vanaken geeft toe: “Daar had Club Brugge het een beetje moeilijk mee”

29-10-2020 09:45
8

Club Brugge heeft na het gelijksel tegen Lazio Roma (1-1) nu al vier punten in de Champions League gesprokkeld. Doelpuntenmaker Hans Vanaken liet zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de match.

Club Brugge had een paar kansen op de 2-1. “We konden de tweede helft wel drukken, we hebben zeker onze momenten gehad. Er waren een paar fases in de zestien die net niet goed lukten. In het begin hadden we het een beetje moeilijk met druk zetten. Zij kwamen er telkens goed uit.”

“Maar we hebben de moed niet laten zakken. Zij gingen na die goal weer even in blok staan en verdedigen. Het was aan ons dan om openingen te vinden en dat doen we uiteindelijk, via een stilstaande fase waarbij we via de VAR een penalty krijgen. Vlak voor rust, ideaal voor ons om dan te scoren.”

De efficiëntie was er echter niet. “In de tweede helft was het een beetje dubbel. We probeerden de 2-1 te zoeken, maar je weet ook dat ze supersterk zijn op counters. Uiteindelijk heeft Simon ons hier nog heel goed rechtgehouden. Het had hier ook 1-2 kunnen zijn”, aldus Vanaken.