'Spreek Edwin in drukke weken vaker dan mijn vrouw, fantastisch uithangbord Ajax'

'Spreek Edwin in drukke weken vaker dan mijn vrouw, fantastisch uithangbord Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 09:27do 29-10-2020 om 09:27

Edwin van der Sar viert donderdag zijn vijftigste verjaardag. De algemeen directeur van Ajax werkt bij de club uit Amsterdam onder meer samen met technisch directeur Marc Overmars en commercieel directeur Menno Geelen, die beiden lovend zijn over de werkwijze van de voormalig keeper.

Van der Sar en Overmars hadden na hun aanstelling maar één doel, geeft Overmars aan in gesprek met De Telegraaf. "Welke maakte niet uit, maar we wilden weer een Europese finale bereiken. Dat is in 2017 gelukt en het smaakt naar meer. Nu willen we de Europa League of Champions League ook eens winnen", aldus de technisch directeur, die ziet dat Van der Sar nog steeds stappen maakt. "Zijn beste jaren had hij toen hij dik in de dertig was en ik allang was gestopt. Hij was een laatbloeier. En ook als directeur is hij een streber. Hij wordt nog steeds beter in deze functie."

Overmars houdt het langer vol dan verwacht met Van der Sar, geeft hij toe. "Bij mijn aanstelling dacht ik dat ik drie of vier jaar zou blijven, maar ik zit er nu al acht seizoenen. Voor mij geldt wel - en voor Edwin ook, denk ik - dat we dit niet tot ons zestigste zullen blijven doen. Daarvoor vreet deze functie te veel energie. Heel Nederland kijkt mee en heeft een mening. Daar staat overigens ook heel veel tegenover. We zijn samen trots dat Ajax er weer staat in Europa."

Uithangbord
Commercieel directeur Geelen ziet dat Van der Sar deuren opent voor Ajax die anders waarschijnlijk gesloten zouden zijn gebleven. "In drukke periodes spreek ik Edwin vaker dan mijn vrouw. In de zeven, acht jaar dat we collega’s zijn, hebben we elkaar nagenoeg elke dag gesproken", lacht hij. "Edwin is een fan-tas-tisch uithangbord voor Ajax. Het is duidelijk dat bijna niemand in China op Menno Geelen zit te wachten, maar iedereen op Van der Sar. Edwin opent deuren en die eerste opening is zó belangrijk…"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws