VP-Analyse: Een volwassen Club Brugge, maar struikelblok is (weer) efficiëntie

VP-Analyse: Een volwassen Club Brugge, maar struikelblok is (weer) efficiëntie

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 23:29wo 28-10-2020 om 23:29

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 14:00do 29-10-2020 om 14:00

Woensdagavond speelde Club Brugge haar tweede Champions League wedstrijd. Blauw-zwart rekende aanvankelijk op een punt, maar had voor even veel geld de drie punten beet hebben. In de VP-Analyse leggen we de wedstrijd bloot.

Volwassen Club Brugge
Club Brugge speelt vaak volwassen in de Champions League, dat was woensdagavond niet anders. Ze lieten zich niet intimideren door de Romeinen uit Rome, maar legden volwassen en dominant voetbal op de mat. Lazio kwam weinig in het spel voor en dat was de verdienste van Club Brugge. Ze speelden met zeer hoge druk. Reina moest zich af en toe reppen om de bal vakkundig weg te werken. De lange ballen werden achteraan zeer goed opgevangen. Correa was, buiten zijn doelpunt, zelden een dreiging voor de FCB-defensie.

Efficiëntie als struikelblok
Zoals we in de inleiding vermeldden: Club Brugge kon even goed de drie punten binnen gehaald hebben. Van de kansen in de tweede helft zou er altijd eentje benut moeten worden. Dennis, Rits en Sobol. Alle drie hadden ze de kans op de 2-1, maar net zoals in Leuven is de efficiëntie een struikelblok. Als Club Brugge op het einde van de rekening twee punten mist, weten we waar die zijn verloren.

Makke Romeinen
Het was duidelijk dat Lazio haar eerste Champions League-campagne sinds 2007 speelt. De Romeinen konden nauwelijks een kans bij elkaar voetballen. De enige dreiging was vaak een lange bal, waarna enkele spelers naar voor stormde. Verdedigend stond Lazio sterk, maar eens ze de bal hadden wisten ze er niet echt raad mee. Enkel Savic (ex-Genk) kon aardig voetbal op de mat leggen. Diezelfde Savic had in 77ste minuut een enorme kans op de 1-2, al zou dat niet echt verdiend zijn.

Knappe start
Het mag gezegd worden. Met 4 op 6 heeft Club Brugge haar start niet gemist. Ze staan samen met Lazio aan de kop van hun groep en hebben, met het oog op Dortmund volgende week, alvast een marge. Nadat Zenit 0 op 6 pakte lijkt de Europa League ook zeker een must voor de mannen van Clement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws