Invaller Hazard belangrijk in zege van Dortmund, Doku verliest met Rennes

Invaller Hazard belangrijk in zege van Dortmund, Doku verliest met Rennes

28-10-2020 23:01

FC Barcelona heeft drie punten overgehouden aan de Champions League-clash met Juventus. Een vroege goal van Ousmane Dembélé en late treffer van Lionel Messi gaven de doorslag in Turijn. De Belgen van Dortmund wonnen. Terwijl Jérémy Doku in het zand beet met Stade Rennes. 

De kraker tussen Juventus en Barcelona was hét affiche van de Champions League-avond. Messi stond op het veld, maar Cristiano Ronaldo ontbrak door een positieve coronatest. 

Na veertien minuten opende Dembélé de score. Zijn schot raakte een Italiaans been en plofte binnen in de verre hoek achter Wojciech Szczesny. Veel indruk maakten de Italiaanse en Spaanse club in het vervolg niet. Alleen Álvaro Morata vond nog het net - drie keer zelfs. Maar tot drie keer toe keurde scheidsrechter Danny Makkelie zijn goals af vanwege buitenspel. In de slotfase trok Makkelie nog rood voor Juve-verdediger Merih Demiral én besliste Messi de wedstrijd: 0-1.

Door de overwinning gaat Barcelona met zes punten aan de leiding in Groep G van de Champions League. Juventus volgt op drie punten. Dynamo Kiev kwam ondanks een aanvankelijke marge van twee doelpunten niet langs Ferencváros in Hongarije: 2-2.

Doku verliest
Bij Sevilla was Luuk de Jong de grote man. In de 55ste minuut tikte hij een voorzet binnen, waarmee hij zijn Spaanse werkgever aan de eerste driepunter van de Champions League-groepsfase hielp. Jérémy Doku speelde de volledige match. Sevilla heeft nu net als Chelsea vier punten. Rennes en FK Krasnodar hebben één punt na twee duels.

Manchester United slacht RB Leipzig
Manchester United deed uitstekende zaken in Groep H van de Champions League. Na de 1-2 overwinning op bezoek bij Paris Saint-Germain werd ook de tweede wedstrijd in de groepsfase gewonnen. The Mancunians waren duidelijk een maatje te groot voor RB Leipzig, dat vorig seizoen nog de halve finale van het miljardenbal haalde: 5-0.

Op Old Trafford was Marcus Rashford de grote man. Met een hattrick had hij een groot aandeel in de 5-0 zege van Manchester United op RB Leipzig. De andere goals kwamen op naam van Mason Greenwood en Anthony Martial. 

Invaller Hazard belangrijk
In Groep F ging het onovertuigende Borussia Dortmund aan de haal met drie broodnodige punten tegen Zenit Sint-Petersburg. Jadon Sancho zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing met een rake penalty. De strafschop kwam er een fout op invaller Thorgan Hazard. Erling Haaland maakte er nog 2-0 van. Thomas Meunier en Axel Witsel speelden de volledige match. Club Brugge en Lazio deelden de punten. Na het 1-1 gelijkspel blijven beide teams aan de leiding.