Club Brugge en Lazio delen de punten en blijven samen aan de leiding

28-10-2020 22:50 Laatste update: 23:08
120

Club Brugge en Lazio hebben in hun tweede Champions League-wedstrijd gelijk gespeeld. Het bleef 1-1 in Jan-Breydel. Club Brugge zal tevreden zijn met het punt, maar zal ook weten dat er veel meer in zat. Vooral de tweede helft lagen er kansen op een overwinning.

Club Brugge begon de eerste helft met veel goede wil. Ze probeerden zowel langs de flanken als door het centrum de vrije man te vinden. Het was wel opletten voor de razendsnelle tegenaanvallen van Lazio. De eerste echte kans van Lazio was al prijs. Correa zette met een mooi schot de 0-1 op het scorebord.

Na de 0-1 bleef het beeld onveranderd. Club Brugge probeerde, maar Lazio bleek een enorm stugge tegenstander. Mede door het trage tempo in de opbouw kon het balbezit nooit omgezet worden in kansen. Lazio bleef scherp counteren en maakte het Club Brugge lastig. In de 40ste minuut greep de VAR in. Patric trok bij een hoekschop rits neer, Club Brugge kreeg een strafschop. Vanaken zette deze kalm om. Zo kon Club Brugge toch met een goed gevoel de kleedkamer in.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Veel balbezit voor Club Brugge, maar niet onmiddellijk kansen. Lazio kon geen vuist maken en werd na het uur overlopen. Eerst miste Dennis oog in oog met Reina, dan schudde Reina een heerlijke redding uit zijn mouw op een kopbal van Rits. Ook Sobol kon nog scoren, maar zijn schot verdween tegen het zijnet.

Na deze kansen kon Lazio zich herstellen. Net voor het slotoffensief kreeg Savic de bal mee. Oog in oog met Mignolet kon hij niet scherp genoeg afwerken. De laatste minuten van de wedstrijd waren nog voor Club Brugge, maar dat waren vijgen na Pasen. Club zal tevreden zijn met een punt, al hadden ze in de tweede helft genoeg kansen om het af te maken.